Babysko strik

Strikkede baby sko er et af de strikkeprojekter vi alle virkelig nyder. Selvom strikkede babysko har tendens til at være mindre benyttede som gaver, falder de altid i god jord hos nybagte forældre.

Babysko strikkeopskrifter

Se alle de flotte opskifter på babysko og futter hos Rito.dk

Babystøvler er små (naturligvis), og selv om der normalt er en vis formning involveret er der altid en god gave. Hvis du bruger et grundlæggende strikningsmønster til strikkede baby sko, er det nemt at ændre mønstret, så du selv kan kreere en sjov og praktisk måde at udøve din kreativitet på.

Babysko strikkes ofte ved hjælp af et fint garn, enten 2, 3 eller 4 lag. Og solide, så de ligner støvler eller uggs mere end høje støvler.

Størrelse til babysko

De fleste babysko-mønstre angiver babyens alder – 0-3 måneder, 3-6 måneder eller 6-12 måneder, som vi synes er lidt uegnet.

Vi foretrækker størrelser der fortæller os hvor store skoene skal være.

8 cm: Passer normalt en baby fra 0 til 3 måneders alder

9 cm: Passer normalt en baby fra 3 til 6 måneders alder

10 cm: Passer normalt til en baby fra 6 til 12 måneders alder

Med denne størrelsesinddeling er det nemt – hvis du er i tvivl, så er det er bare at måle babyens fod!

Det er også værd at bemærke, at ved nogle mønstre varierer størrelsen på babysko. Hvis du f.eks. har et mønster, kan du gøre babyskoene mindre end det mønstert angiver. (Dvs. ved hjælp af 2,75 mm i stedet for 3,25 mm) . Og hvis du har brug for at gøre dem større, skal du blot bruge større nåle.

Mængden af ​​strikning er nøjagtig den samme.

Andre mønstre varierer i størrelse. For eksempel kan nyfødte støvletter strikkes med 2 lag, støvler til 3-måneders babyer kan strikkes i 3 lag, og de større sko vil være velegnet til en seks måneder gammel baby.

Vores råd er ,at læse dit mønster omhyggeligt, inden du starter på dit syprojekt.

Typer af traditionelle babysko strikkeopskrifter

Grundlæggende er der to forskellige typer mønstre til babystøvler. Med en type mønster strikkes skoen fra top til bund, og den anden starter i bunden og strikkes op. Med den første type har du brug for en strikket strømpe.

Hvis du er nybegynder, vil du måske gerne starte med et mønster. Vi strikker normalt vores babysko med et par runde nåle, så de er sømløse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *