Garntilbehør

Der findes et hav af garntilbehør – her finder du genveje til det mest essentielle tilbehør til garn.

Strikkepinde

Lige nu – Jumperpinde fra 21 kr.


Strikkekit baby viking garn

Strikkekit

Viking Garn Baby heldragt fra 69,00 kr. hos Strikkes.dk


Den vigtigste grund til, at folk interesserer sig for strikning er, at de kan lide alle de garner der er tilgængelige. Hvis du er ny til det at strikke, har du muligvis ikke et kærlighedsforhold til de forskellige garner endnu, og det er okay. Faktisk er det sandsynligvis bedre. Du vil ikke bruge 1000 kr på et specifikt garn til dit første projekt.

Billigere er ikke nødvendigvis bedre, når det kommer til garn til dit første projekt. Dette skyldes, at billige garner ofte er kradsende og ubehagelige at arbejde med og at bære.

Valg af garn til dit første projekt afhænger af projektet. Så det første trin skal være at vælge et projekt, og du kan begynde med at besvare følgende spørgsmål:

Hvilket garntilbehør har du brug for?

Hvor meget garn har du brug for?

  • Har du brug for et grundlæggende garn eller et nyt garn?
  • Er der en bestemt slags uld du vil bruge?

Du behøver ikke at vælge det garn der anbefales til i mønstret, men som en nybegynder er det ofte det bedste, fordi du nemt kan sammenligne dit færdige projekt med billederne i mønstret.

Valg af dit garn

Når du har en idé om hvad du har brug for til dit projekt, kan du se på de forskellige online garnbutikker hvad de tilbyder.

Mærk på de forskellige garner der passer til dine behov. Vælg noget, der ser godt ud og føles godt, noget der får dig til at smile når du arbejder med det og bærer det.

Strikkepinde og hæklenåle

Køb ikke billigtgarn til dit første projekt, men det er okay at spare nogle penge på dit første sæt nåle. Der er mange, mange forskellige slags nåle og strikkepinde tilgængelige i en svimlende vifte af materialer, fra aluminium til palisander, kaseinplast til bambus.

Det er smukke nåle og vidunderlige at have, når du ved at du vil holde fast ved din strikning. Før du kommer til det punkt, er det fint at købe enten aluminium eller plast nåle, uanset hvad butikken har i den størrelse du har brug for. (Se dine mønsterinstruktioner for den foreslåede nålstørrelse.)

Når du lige er begyndt at strikke, vil du sandsynligvis købe nye nåle til hvert projekt. Det er virkeligheden med dette håndværk, fordi du har brug for strikkepinde i forskellige størrelser til forskellige projekter, og det vil tage et par år at opbygge et stort udvalg af nåle og strikkepinde. Det er okay, fordi det også er en undskyldning at handle garn!

En sjov ting er at prøve forskellige typer nåle og pinde til hvert projekt og se, hvordan du kan lide dem. Du kan samle et par bambus i størrelse 5 mm. til et tykt tørklæde og et metalpar i størrelse 2.5 mm. til en simpel karklud. Du skal prøve flere materialer og finde ud af, om du foretrækker den ene nål frem for den anden.

Garn og strikkepinde er langt de vigtigste redskaber til enhver strikker, men du har brug for et par ting til, hvis dit strikkeprojekt skal blive en succes.

Saks

For at klippe overskydende garn fra dit projekt, har du brug for en saks. Du kan købe et specielt par håndarbejdsssakse hvis du vil, eller en simpel skolesaks. Der er ingen krævet klipning i strikning, så hvis det kan klippe i et stykke garn, fungerer det.

Synåle

Synåle er idéelle til at væve i slutningen af ​​dit strikkeprojekt og til at sy stykker af tøj sammen, såsom at sætte armene på en trøje.

Du kan finde nåle der er egnede til at arbejde med garn i både plast og metal. Sørg for at købe nåle med store øjne, så garnet let kan passere gennem dem.

Tip: Garnnåle er større end synåle, så de ikke forsvinder så let. Du vil dog miste dem på et tidspunkt, og det er sandsynligvis, når du har brug for at afslutte et projekt. Hvis du har muligheden, skal du købe en to- eller trepakke og gemme de overskydende et sted hvor du husker dem.

Hæklekroge

Hvorfor har strikkere brug for hæklekroge? Nogle gange er en hæklet kant på et strikket tøj en meget dejlig touch, men hæklekroge kan være gode, selv for dem der ikke kender forskel på en enkelt hækling fra en fransk knude.

Hvis enderne på dit garn er for korte til at blive vævet ind med en synål, er en hæklenål et uvurderligt værktøj. En størrelse G eller H er god til de fleste garnvægte.

Har du disse enkle værktøjer kan du nemt gennemføre dit første strikkede projekt. Der er selvfølgelig flere værktøjer til strikkere tilgængelige, men disse grundlæggende vil få dig gennem enkle projekter med lethed, og du kan altid føje til dit værktøjssæt senere.