Håndarbejde

Find inspiration og tilbehør til håndarbejde

Kunsthåndværk og håndarbejde er en sjov og opfyldende hobby for alle aldre. Uanset om du har lavet håndarbejde i årevis eller er helt ny til det, vil du have en masse glæde gennem håndarbejde. Du kan lave din egen jul -og fødselsdagsgaver. At lave hjemmelavede kort er en anden fantastisk håndarbejdsidé.

En kærlighed til at skabe noget smukt, har også positive effekter på dit helbred. Hvis maleri, skulptur, tegning, scrapbog eller fotografering er dine hobbyer, har du ubevidst fremmet positiv sundhed, mens du skaber. Der er flere fordele ved kunsthåndværk og håndarbejde end bare nydelse, lige fra forbedring til selvværd og øget hjerneproduktivitet.

Med internettet kan vi nu nemt forsøge at mestre en række kreative kunsthåndværk, hvoraf nogle har eksisteret i generationer.

Hvilke typer håndværk skal du prøve? Gå ud af din komfortzone og prøv nogle af disse typer af håndarbejde. Vi har inkluderet nogle ældgamle favoritter, der hurtigt genvinder popularitet.

Keramik

Keramik

Hvorfor prøve det?: Keramik er en mangfoldig hobby. De fleste teknikker bruger dine hænder, hvilket kan være meget afslappende. Prøv dette håndværk, hvis du leder efter et flot resultat.

Sådan kommer du i gang: Da keramikudstyr er dyrt, kan du begynde med at tage en begynderkursus for at se, om du kan lide håndværket. En anden billig mulighed er at købe noget ler. Som et andet alternativ kan du prøve lufttør ler, som er et let materiale at bruge til hurtige hjemmeprojekter.

Perlebroderi

Perlebroderi


Hvorfor prøve det?: håndarbejde med perler kræver finmotoriske evner og godt syn (eller briller). Hvis det at løsne en genstridig knude kan irritere dig noget så grusomt, kan det måske gøre det ved at arbejde med perler. Imidlertid er dette håndværk også meget tilfredsstillende, når du først er kommet igang med det.

Denne hobby er perfekt til begyndere. Alt hvad du behøver for at komme i gang er nogle tråde, nogle perler og et par nåle. Find derfra et simpelt mønster til at følge og skab nogle virkelig flotte smykker og små kunsthåndværker! Du kan lave tusindfrydskæder, nøgleringe, vedhæng og meget mere.

Træarbejde / Træbearbejdning

Træarbejde


Hvorfor prøve det?: Mange mennesker kommer i gang med håndarbejde med træ fordi de ser noget de gerne vil have. Hvis du er en kvinde, skal du ikke blive modløs. Selvom denne hobby har været domineret af mænd i fortiden, er det tid til at indse, at du også kan lave genstande med træ. Det er samtidig en god mulighed for at møde nye bekendtskaber gennem aftensskoler og lignende.

Sådan kommer du i gang: Træarbejde, som mange andre håndværk, kan kræve en masse specialiserede værktøjer. Begynd enten med en simpel kasse eller fuglehus der bruger grundlæggende værktøjer eller tilmeld dig et begynderkursus. En populær ting er plantebokse som den der er vist ovenfor.

Smykkefremstilling

Smykkefremstilling


Hvorfor prøve det?: Dette er et meget populært håndværk. Prøv denne hobby, da du sparer masser af penge på smykker og lærer en nyttig færdighed undervejs. Lv dine egne øreringe, armbånd eller halskæder. Mulighederne er uendelige. Glæd dine nærmeste med smukke hjemmelavde smykker. Det er samtidigt nemt håndarbejde for børn, så hele familien kan hygge sig med det.

Miniaturer

Miniaturer


Hvorfor prøve det?: At lave miniaturer er en vidunderlig måde at udnytte din kreativitet på. Hobbyen kan gå i så mange retninger, fra at bygge dukkehuse til at male miniaturefigurer. Prøv dette håndværk, hvis du føler dig uinspireret og leder efter noget der kan genoplive din finurlige side.

Først skal du finde ud af, hvilken type verden du vil skabe med miniaturerne. Du kan lave figurer fra bunden. Begynd derefter med at samle din samling ét stykke ad gangen.

Stearinlys og sæbe

Stearinlys fremstilling


Hvorfor prøve det?: Ikke kun vil du nyde en række aromaterapifordele med denne hobby og komme med nye kombinationer og opskrifter på sæber og stearinlys. Dette er også en fantastisk hobby, hvis du vil begynde at lave din egen virksomhed.

Sådan kommer du i gang: Start med enkle opskrifter, der kun kræver to eller tre ingredienser. Nogle sæber og stearinlys kan endda lave med ingredienser du allerede har i hjemmet.

Papirhåndværk

Papirhåndværk


Hvorfor prøve det?: At arbejde med papir er ikke kun for selvudnævnte kunstnere. Der er faktisk snesevis af papirhåndværk. Start denne hobby, hvis du leder efter en aktivitet at lave sammen med dine børn.

Sådan kommer du i gang med kreative ideer med papir: Da papir er relativt billigt, er dette håndværk meget let at starte med. Alt hvad du har brug for er et projekt der kan laves, tag noget papir, saks og lim og derefter begynd at skabe. Disse kan let forvandles til nogle ikoniske dekorationer, som denne geometriske vægkunst vist ovenfor.

Strikning

Strikke


Hvorfor prøve det?: Håndarbejde med garn er gået gennem generationer, som mange mennesker med trøjer fra deres bedstemødre kan vidne om. Men strikning er så meget mere tilfredsstillende og trendy end det plejede at være. Der er mange flere mønstre at følge og smukke sortimenter af garn. Prøv det af med din indre modedesigner. Du kan lave sokker, huer, tørklæder og meget mere.

Sådan kommer du i gang: Deltag evt. i en lokal strikkegruppe, højskole med håndarbejde eller få en ven til at indtroducere dig. I dag har du også fordelen ved at kunne lære gennem youtube kanaler. Find inspiratiom og strikkeopskrifter her.

Hækle

Hækling


Hvorfor prøve det?: Det at hækle er ikke lige så populært som at strikke, men både hækling og strikning kræver fokus, hvilket igen kan være meget terapeutisk. Du kan lave tørklæder, hatte, huer tæpper osv. Hvis du har svært ved at slappe af, så får hækling hurtigt dit sind på rette køl med garn og håndarbejde.

Sådan kommer du i gang: Når du først har garn og hæklenåle kan du hurtigt komme i gang. Se alle vejledninger og mønstre her.

Broderi

Broderi


Hvorfor prøve det?: Broderi er kommet ind og ud af mode siden oldtiden, men det gør comeback igen. Selvom håndværket begyndte som et praktisk middel til at reparere tøj, har mange taget det op som hobby i nyere tid. Prøv dette håndværk, hvis du er kunstnerisk og ønsker at udforske et nyt medium.

Sådan kommer du i gang: Gratis broderimønstre. Hvis du finder ud af, at du ønsker at udvide dine færdigheder, er der masser af onlinekurser og gratis videotutorials der kan hjælpe. Se mere om broderi her.