Strik til baby

Strik til babyer er et af de mest spændende slags strikkeprojekter. Fra hatte og babysokker til babytæpper og trøjer, så har de små brug for lidt af det hele … og du kan drage fordel af alle disse vidunderlige strikkemønstre ved at bladre gennem disse babystrikkeopskrifter!

Hvis du strikker til en nyfødt, kan du lave en sød hue med Drops Garn mønstret, eller du kan strikke en blød og varm babyjakke fra Mayflower. Der er noget til enhver lejlighed i denne guide til strikkeopskrifter til babyer.

Uanset om du er interesseret i at lave et par babystøvler, strikhue, strikket sweater, blødt babytæppe eller noget derimellem, har vi noget til dig. Mulighederne er uendelige, når det kommer til disse flotte strikkemønstre til babystrik.

Inspiration til babystrik

Skøn lille babykjole i lækkert babyuld

k1509-03-1509-3
Babykjole – Viking Garn nr. k1509-03
Hent den gratis opskift her

Anbefalet garn (fra Strikkes.dk): Viking Garn – Baby uld nr. 300 & Baby uld nr. 307

Lækker babydragt i naturfarver med knapper

Babydragt – Viking Garn nr. 1509-23
Hent den gratis opskrift her

Anbefalet garn (fra Strikkes.dk): Viking Garn – Babyuld nr. 302 og babyuld nr. 308.

Flotte knapper med tekst

16 kr hos Strikkes.dk

Lækre strikkede babysokker

Hold babyens fødder varme med disse flotte strikkede babysokker. Fra enkel og traditionel til sjov og pyntet, så er der lækre strikkeopskrifter til babyer til alles smag og færdighedsniveau!

Disse babystrikkemønstre hjælper dig med at holde din lilles tæer varme og glade. Desuden er strikkede babysokker gode gaver til babyshowers og dåb.

Skønne baby strikhuer

Det er ikke svært at holde babyens hoved og ører varme med en yndig baby strik hue. Disse behagelige huer er beskyttende, stilfulde og lette at strikke!

Fordi disse strikkede babyhue mønstre er så små, kan du lave dem relativt hurtigt og have et væld af muligheder til din baby. Eller skab disse baby huer som flotte gaver til venner og familie!

Baby strik cardigan & bluser

Hvorfor fortsætte med at købe babybluser? Med lidt øvelse kan du lave flotte og bløde hjemmelavede bluser.

Uanset hvilken strikkeopskrift til baby du vælger, er din lille sikker på at gå med stil i disse strikkede babytrøjer. Strikkede babytrøjer er en fantastisk måde at holde den lille varm på i de køligere måneder.

Babystrik til sæt

Hvad kan være bedre end et sød matchende sæt til den lille ny? Disse baby strikkemønstre spænder fra det traditionelle desing til det sjove mønstre på huer og vanter.

Den sødeste del ved babysæt er, at du får et par baby strikkemønstre fra samme tema uden at skulle lede nettet igennem. Du vil elske de sæt, du kan finde i løsopskrifter eller kataloger, og disse strikkeopskrifter til babyer vil virkelig stå tidens prøve.

Lækre og bløde strikkede babytæpper

Lav noget varmtog lunt som babyen kan putte sig med ved at strikke et baby strik tæppe. Strikkede babytæpper er de gaver, babyen aldrig vil vokse ud af, og vil både se godt ud i børnehaven og holde ham eller hende varm, veltilpas og føle sig beskyttet om natten. Disse strikede tæpper kan endda blive familiearvestykker, der videreføres fra generation til generation.

Bedste garn til babystrik

At vælge det rigtige garn til babystrik er en vigtig beslutning. Heldigvis har vi laver forarbejdet for dig.

To af de vigtigste faktorer i garn til strikkede babymønstre er blødhed og vaskbarhed.

En babys hud er meget følsom, så du vil sikre dig at du behandler den så forsigtigt som muligt. Babyer er også tilbøjelige til at vride sig, spilde, kaste opog mange andre ting, så en vaskbar genstand der kan vaskes i maskinen, er det mest praktiske for dig som forælder.

Før du foretager et køb, skal du være opmærksom på garnmærket. Hvis et garn er mærket uld, skal det også være superwash, da superwash uld er blevet behandlet for at gøre dem maskinvaskbare. En fin merinould er et godt valg til babystrik mønstre på grund af dets blødhed.

Hvis du er på udkig efter et garn med akryl, bomuld eller anden plantefiber skal du være sikker på, at den er blød nok til babyens følsomme hud. Derudover kan fibre som mohair og alpaca føles godt mod din hud, men de kan let irritere en baby og ikke være egnet til maskinvask.

Den bedste måde at vide, om garnet du bruger er velegnet til babystrik, er at teste det på din egen hud. Gnid forsigtigt garnet mod indersiden af ​​dit håndled eller under din nakke (begge følsomme områder) og se, hvordan det føles mod din hud. Føles det blødt og behageligt? Så er det sandsynligvis et godt valg til en lille baby.

Strik til babyer – Tips og tricks

Der er nogle enkle tips og tricks, du bør overveje når du strikker til babyer.

Type garn: Som nævnt ovenfor er det vigtigt at tænke over blødhed, holdbarhed og maskinevaskeegenskaber for det garn du vælger til babystrik. Generelt er bomuld og vaskbar uld sandsynligvis dine bedste valg.

Konstruktion: Du skal overveje brugervenlighed og sikkerhedsproblemer inden du afslutter et strikkeprojekt. For eksempel skal en baby bluse naturligvis kunne komme over hovedet på en baby. Derudover skal du undgå mønstre, der har lange bånd på grund af den mulige kvælningsfare, og hvis der bruges knapper skal de sys på meget sikkert. For at undgå enhver mulighed for, at babyen trækker knappen ud og sluger den, kan du overveje at bruge en lynlås i stedet. Projekter, der har snore eller har mange små huller, kan potentielt være en sikkerhedsrisiko.

Funktion: Inden du begynder på et strikket babymønster, skal du bruge et minut på at beslutte, om det du vil lave er beregnet til daglig brug eller er beregnet til at være en mere dyrebar ting. Hvis du laver noget, der skal bruges dag ud og dag ind, er det endnu vigtigere at vælge en maskinvaskbar fiber der holder godt. Er det noget der skal gå fra generation til generation, kan du vælge en mere dyrebar slags garn, da den ikke skal vaskes og bruges så ofte.

Farve: Du kan naturligvis antage, at forældre vil have blå ting til deres søn og lyserøde ting til deres datter, men mange mennesker vender sig væk fra disse klichéer og stereotyper. Andre kender måske ikke barnets køn før det er født. Som et resultat er det en god ide at tale med forældrene, før du begynder dit strikkeprojekt for at sikre, at den eller de farver du har valgt, passer til forældrenes præferencer.