Mohair garn tilbud

Mohair garn er smukt, blødt og lavet af pelsen af Angora geder. Det er holdbart, modstandsdygtigt og skinnende.

Mohair garntilbud – Fra 37 kr. Se alt det lækre mohairgarn hos Rito.dk.

Mohairgarn

Mohair har fremragende isolerings- og fugtfordampningsegenskaber. Mohair kan bruges til tøj hele året rundt. Mohair er et luksus-garn, hvilket gør det dyrere end almindelig uld.

Ideel til: Mohair kan bruges både sommer og vinter – virker varmende om vinteren og kølende om sommeren.

Fun fact: Vidste du, at Mohair garns kaldenavn er diamantgarn? Dette skyldes garnets høje glans.

Mohairgarn kommer fra Angorageder og er en af ​​de ældste fibre i verden. Når det spindes i strik og hæklet garn, er det blødt, luksuriøst og holdbart. Fibrerne producerer et usædvanligt stærkt og slidstærkt garn, som har den nyttige egenskab at de kan modstå støv og snavspartikler.

Imidlertid kan de lange fibre, der tegner sig for dets attraktive fluffy udseende, være irriterende for følsom hud, så af denne grund, såvel som omkostningerne, er mohairgarn generelt blandet med syntetiske fibre, såsom akryl.

Med oprindelse i Tyrkiet, hvor produktionen af ​​dette garn var en nøje beskyttet hemmelighed i mange århundreder, produceres det nu i U.S.A og S. Afrika samt dets hjemland Tyrkiet hvor garnet kommer fra.

Gederne holdes i små fritgående besætninger, der årligt klippes på en human måde, så de producerer miljøvenligt uld.

En af dets andre gode egenskaber er dets evne til at kunne farves usædvanligt godt, så du vil opdage, at mohair kommer i en lang række smukke almindelige og blandede farver. Det er også fantastisk varmt og isolerende om vinteren, mens det omvendt er køligt om sommeren.

Det er et meget populært og vidunderligt strikke- og hækle garn, der kan bruges til mange forskellige slags tøj. Det er blødt og behageligt at arbejde med og er meget velegnet til korsmønstre.

Vi er sikre på, at du finder noget der passer til dine behov, men kom igen regelmæssigt, da vi altid tilføjer nye garn til vores side. Eller, hvis der er noget, du er specielt interesseret, så send os en e-mail – vi vil altid være glade for at høre fra dig.