Symaskine tilbud

Her kan du finde et lille udvalg af de symaskiner vi mener er de bedste på markedet. Dette er ikke en symaskine test (det er vores næste projekt), men mere en guide til rigtig gode symaskiner.

Vi har ikke prøvet alle sammen, men dog har vi prøvet en del af dem. Vi har således udvalgt dem på bagrund af erfaring, pris og specifikationer. Forhandlernes symaskine tilbud er naturligvis inkluderet, så både den erfarne og novicen kan komme hurtigt i gang med sy-projekterne.

Se også vores guide til Brother symaskiner – inddelt efter brugerniveau, så du nemt kan finde lige den symaskine der passer til dig.

Toyota Oekaki 50R

Toyota OEKAKI 50R Symaskine
Varenr.: N.OEKAKI50R 

Førsteklasses robust symaskine – Toyota OEKAKI – hjælper dig til at opnå professionelle resultater. Denne unikke computerstyrede symaskine tilbyder avancerede funktioner, såsom muligheden for at sy alle retninger med variabel stingbredde eller let og problemfrit syning af op til 12 lag stof. Med den indbyggede computer kan du nemt kontrollere syhastighed, stinglængde og -bredde samt masser af andre funktioner. Bemærk også den store syoverflade – det er absolut noget der trækker op!

Vinder af Red Dot Design Award 2015
Modellen vandt i 2015 den prestigefyldte Red Dot Design Award for dens produktdesign.

Nøglefunktioner:

 • 50 syprogrammer
 • Computerstyret syhastighed, stinglængde og -bredde
 • Digital skærmstingstype
 • Et-trins knaphul i tre forskellige designs
 • Nåletråd
 • grafiske instruktioner
 • Tre syprogrammer: MODE OEKAKI

Ulempe: Spoler (AISIN-1) skal købes specielt til Toyotas modeller. Kan dog rekvireres via forhandler.

Forhandlere af modellen samt priser, oktober 2019:

 • Rito.dk forhandler modellen – set til 2979,00 kr. Se den her.
 • Coop.dk shopping medlemstilbud 2999,00 kr. Se mere her.

Brother RH137

Brother symaskine - RH137
Varenr.: 4977766706216

Brother RH137 symaskinen er lige så velegnet til en nybegynder som en ekspert takket være et komplet udvalg af 37 sømmønstre og en top-belastnings-egnet spolemekanisme. Denne traditionelle symaskine med metalramme er ideel til en lang række opgaver, herunder beklædningsgenstande, reparationer og ændringer. Den er solid og robust, men Brother RH137 er stadig imponerende let ved 6,5 kg, så den er let at flytte rundt.

Den brugervenlige sømvælger giver dig mulighed for at skifte mellem 37 sømme til både sy- og dekorativ syning, inklusive lige, zig-zag, søm / reparation, bro, overlock og stræk-sømme – så du kan virkelig slippe din kreativitet løs.

Nøglefunktioner:

37 sømme
Nåletråd
Inklusiv overlock sømme
Hurtigt indstillet spole
Kontrol af stinglængde -og bredde
Vægt 6,5 kg
3 års garanti
Mål: L 36,5 x B 15 x H 31 cm.

Ulempe: Nogle brugere har rapporteret at den støjer, mens andre synes den er lydløs. Vi har ikke oplevet, at lydniveauet har været støjende.

Forhandlere af Brother RH137 modellen samt priser, oktober 2019:

 • Coop.dk – shopping har både medlemstilbud og normalpris hhv. 1699,00 kr & 1999,00 kr. Se symaskinen hos coop
 • Rito.dk har modellen i sortimentet. Set til 2200,00 kr. Se den her.

Singer Start 1306

Singer Start 1306 er enkel at bruge, men alligevel fyldt med gode funktioner. Det er en fantastisk startmodel. Modellen kommer med seks indbyggede sømme, et fire-trins knaphul, let gevindskæring, enkelt sømvalg, en ekstra høj trykfodsløfter og fri arm, plus klik-på applikationsfødder der er lette at skifte. Den kraftige metalramme gør den ekstra holdbar og sikrer solid og stabil syning.

Nøglefunktioner

6 indbyggede sømme: 4 enkle, 1 dekorativ og 1 knaphul
Fri arm,
kraftig metalramme
Enkelt sømvalg
Automatisk 4-trins knaphul

Ulempe: Da modellen er beregnet til let syning og enkle reparationer, vil den ikke kunne klare tunge stoffer.

Forhandlere af Singer Start 1306 samt priser, oktober 2019:

 • Symaskinetorvet.dk forhandler pt. modellen til 825,00 kr. Se den her.

Singer Heavy Duty 4423

Singer Heavy Duty 4423 er en værdi-for-pengene maskine. Den kommer med en række forskellige sømme til både begyndere og erfarne syersker. Den er nem at bruge og kan bruges til al slags stof, tyndt som tungt.

Symaskinen har ekstrem høj syhastighed med 1100 søm pr/minut. Som navnet siger (Heavy Duty), er dette en symaskine der kan præstere ved alle slags formål og stofvarianter. Du får en symaskine der virkelig vil tjene dig godt mange år frem.

Nøglefunktioner:

Alle væsentlige funktioner medfølger
Fri arm
Nem at flytte
Tophastighed på 1100 sømme pr. Minut.
Nem vedligeholdelse
Arbejder let med flere lag og tunge stoffer

Ulempe: Maskinen har ikke alverdens sømme eller de automatiske funktioner som en digital symaskine. Den er designet til at kunne køre let og i mange år. Dette er et kompromis for at holde kvaliteten i top og prisen lav.

Forhandlere af Singer Heavy Duty 4423 samt priser, oktober 2019:

Husqvarna Viking opal 670

 Varenr.: 957364131

Husqvarna Viking Opal 670 modellen er i den dyre ende – ingen tvivl om det. Men det er den af en årsag; den er fyldt med praktiske funktioner som undertrådssensoren der holder op med at sy, og advarer dig når undertråden er ved at løbe ud. Den har også selvjusterende trådspænding, otte hukommelser, 29 nålepositioner plus adskillige sikkerhedsfunktioner. Der er også en stor syoverflade der kan bruges til store projekter.

Her må vi sige, at prisen tilsvarer kvaliteten. Dette er listens absolutte fem-stjernede symaskine. Nogle gange rammer fabrikanterne bare hovedet på “sømmet” – og det har Husqvarna absolut gjort denne gang. En skøn maskine som vil tjene dig i mange år frem.

Nøglefunktioner:

Over 200 unikke sømme
Gem personlige sømme i menuen “Mine Sømme”.
3 LED lamper som giver dig godt lys når du arbejder
Automatisk gevindskærer
Spoletrådsensor
Praktisk og god touchskærm
Fire indbyggede skrifttyper
Automatisk trådsaks

Ulempe: Den umiddelbare ulempe ved modellen må siges at være digitaliseringen. Der er måske nogle der vil finde den en smule for “smart” til deres smag.

Forhandler af Husqvarna Viking opal 670 samt priser, oktober 2019:


Symaskine købsguide

Det kan være svært at vide, hvordan man kommer i gang. Hvad med antallet af mærker og modeller af symaskiner der er tilgængelige. Det kan være en svær opgave at søge efter den perfekte symaskine, men vi har kreeret denne lille artikel for at gøre tingene lettere.

Skal jeg købe en symaskine?

Uanset om du er splinterny inden for symaskine-arbejde, eller er en gammel pro, er chancerne ret store for at du bliver nødt til at bruge en symaskine. At købe en symaskine er en spændende investering. Det kan være dyrt, men der medfølger mange timer med sjov, kreativitet og, hvem ved, måske en ny karriere. Det er derfor vigtigt at afveje fordele ved at investere i en.

Overvej din systatus, før du kommer i gang med din søgning. Hvor erfaren er du? Der er en ganske stor forskel i maskinens kompleksitet, lige fra basale tilbehør til et stort udvalg af avancerede funktioner.

Her er hvad man skal kigge efter, når man køber en symaskine.

Hvem er symaskinen til?

Køber du en symaskine til dig selv? I så fald skal du overveje dit niveau. Er du nybegynder, novice eller avanceret? Dette er den vigtigste faktor du kan overveje, når du køber den bedste symaskine. Dette ene spørgsmål kan hjælpe med at bestemme budget, mærke, størrelse, sømmeindstillinger og meget mere.

Hvad er dit budget?

Prisen på en symaskine varierer markant. Du skal overveje dit budget, inden du starter din søgning. Hvis du har et begrænset budget, er det måske ikke muligt at der er råd til avancerede maskiner. Generelt er der 2 grundlæggende prisstrategier:

Maskiner til let til middel vægtarbejde og stof koster mellem 1500 – 2500 kr. Dette er en meget grov guide. Du skal også overveje, hvor mange yderligere funktioner du muligvis vil have.

Maskiner til middel til tung vægtarbejde og stof kan koste mellem 2500 – 3500. Igen afhænger dette af ekstra funktioner.

En god symaskine skal kunne give dig mange års pålidelig og god service. Det er vigtigt, at du vælger den bedste symaskine i dit budget for at undgå enhver skuffelse.

Husk, selvom du har et meget begrænset budget, er det måske ikke den bedste idé at vælge en billig plastmaskine. Den vil ikke særligt længe.  Tommelfingerregel; Køb altid det bedste, du har råd til.

Hvilke projekter skal maskinen bruges til?

En symaskine skal være egnet til formålet. Det er ikke noget formål at købe en billig, let symaskine til at sy dine nye tunge gardiner. Det dur simpelthen ikke, og du vil ende med at blive frustreret og irriteret.

Begynder eller professionel, så det er vigtigt at købe en symaskine med de funktioner du har brug for. Overvej altid, hvor tykt det tykkeste stykke stof du nogensinde vil bruge med maskinen. Hvis du er ivrig efter at komme i gang med projekter, der bruger stoffer som denim, tung bomuld eller noget andet med en rimelig stor vægt; så jo mere robust maskinen er, jo bedre.

Overvej dine syforventninger, og det vil altid hjælpe, når du bestemmer hvad du skal kigge efter, når du køber en symaskine.

Hvad er den bedste symaskine til en begynder?

Hvis du er nybegynder, så velkommen! At begynde på syning er en vidunderlig måde at udtrykke kreativitet på. Fra at lave dit eget tøj og hjemmeartikler, til at skabe håndlavede gaver, så der er så stor spænding at være ved at sy.

Begyndere vil normalt kræve en maskine med en grundlæggende række sømme. Tænk over, hvad du vil sy. Selvom det kun er grundlæggende projekter, har du stadig brug for en god maskine. Det skal være stærk nok til at klare forskellige vægte af stof. Maskinen skal også have alle funktioner til dine mange projekter.

Hvor ofte bruges maskinen?

Dette er en vigtig overvejelse. Hvis du lige er begyndt at sy, bruger du muligvis kun din maskine en gang imellem. Efterhånden som du bliver mere erfaren (og afhængig!), Kan du bruge din maskine i stigende grad. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvor ofte du vil bruge maskinen lige nu og ud i fremtiden.

Vær ærlig over for dig selv. Hvis du er en person, der måske kun tager maskinen ud lejlighedsvis; at reparere tøj, lave sømme eller et strejf af broderi, så er der ingen mening at investere i en enormt dyr maskine.

Hvis du er blevet afhængig af syning – stol på os, det sker meget let – så ved du, at du vil bruge det ofte. At vælge en maskine, der er robust med en metalramme indvendigt, vil være ideel til dig og det er værd at investere i. Det er den bedste fremgangsmåde at købe det bedste du har råd til, som nævnt tidligere.

Har du brug for yderligere tilbehør til din symaskine?

Symaskiner leveres normalt med en række ekstra tilbehør og funktioner. Disse kan variere fra meget få og basale til hundredvis! Det er vigtigt at undersøge, hvilket tilbehør der leveres som standard på din maskine, og hvilke du kan købe separat, hvis nødvendigt.

Tilbehør til symaskine inkluderer:

 • Trykfødder – et godt valg kan gøre en stor forskel for dine projekter
 • Knaphulsfod, blind fod, lynlåsefod – dette er alle vigtige funktioner til fremstilling af tøj
 • Forskellige bredde fødder – disse er uvurderlige til grundlæggende syning, så du kan skifte mellem kvitteringsbredde og zigzagsøm
 • Gåfod – frihånds broderifod – disse funktioner er nødvendige, hvis du vil lave dyner

Hvis din maskine ikke leveres med alt det tilbehør du ønsker, skal du sikre dig at du kan købe disse dele separat.

Hvor støjende er symaskinen?

OK, dette lyder måske som en ligegyldig overvejelse, men det er ekstremt vigtigt. Mange mennesker tænker ikke på dette, når de køber en symaskine. Men tænk over det. Hvis du ender med en meget støjende maskine, kan det have indflydelse på, hvor ofte du bruger den.

De fleste syersker (medmindre det er deres hovedopgave) har kun tid til at sy om aftenen og i fritiden. Du ønsker derfor ikke at slå dig til ro et sted med afslappende syning, kun for at blive mødt med lyden af ​​en trykbor i dit hjem!

Hvor mange sømme har du brug for?

Der findes maskiner med så få som 10 sømmuligheder og så mange som 300! For at være en god – eller endda en stor – syerske, har du virkelig kun brug for zigzagsøm og en lige søm. Disse findes i forskellige designs, stilarter, bredder og længder.

Når en maskine har hundredvis af muligheder, inklusiv forskellige former, design, stilarter, bredder og længder, ser de måske godt ud, men spørg dig selv; vil du virkelig bruge dem? Selv ekspert-syersker driver sjældent væk fra den betroede lige- eller zigzagsøm.

Bedste symaskemærker

Vi har alle hørt om de store, berømte symaskkinemærker, som er kendt for deres kvalitet og håndværk. Bernina, Singer, Brother, Husqvarna og Janome er blandt de førende i branchen.

Du bør også undersøge funktionerne der adskiller maskinerne:

 • Inkluderede funktioner
 • Yderligere funktioner
 • Fremstilling
 • Kvalitet af layout og design
 • Evne til at sy enhver type stof eller tekstil
 • Maskinens levealder

Der er også forskellige typer symaskiner der inkluderer:

Elektroniske symaskiner – disse fungerer af en enkelt motor, der sender en elektrisk impuls til at bevæge nålen. Fødder betjene maskinen, så hænderne kan være fri til at bevæge stoffet. Denne maskintype er ideel til hjemmekanaler

Computerstyrede symaskiner – let at bruge til både begyndere og erfarne syersker. Meget alsidig, det fungerer ved hjælp af flere motorer til at kontrollere forskellige handlinger på enheden. Dette inkluderer hastighedskontrol, nålefunktion og autolås. Ekstremt præcis og kan huske tidligere projekter og downloade mønstre fra online, når de er tilsluttet en pc

Overlockers – en efterbehandlingsmaskine, der bl.a. bruges til sømme. De har også dekorative syningsmuligheder. Et godt plus – de kan sy en søm, afslutte kanten og afskære overskydende stof

Den vigtigste ting at huske er ikke at købe billig, eller så kan du ende med at købe to gange! Sørg for, at du køber din maskine fra de rigtige sælgere og forhandlere. Husk også, at maskinen er lige så vigtig som mærket. Det er altid bedre at købe i den lave ende af et godt brand i modsætning til high-end af et gennemsnitligt brand. Der er en overflod af symaskineeksperter på markedet, så sørg for at gøre din research

Uden symaskiner ville verden være et meget anderledes sted. Ligesom bilen, bomuldsmaskinen og utallige andre innovationer fra de sidste 300 år, tager symaskinen noget tidskrævende og møjsommeligt, og gør det hurtigt og nemt. Med opfindelsen af ​​den mekaniserede symaskine kunne producenterne pludselig fremstille bunker af tøj af høj kvalitet til minimal bekostning. På grund af denne teknologi har langt de fleste mennesker i verden nu råd til den slags robuste, fint syede beklædningsgenstande, der var en luksus for kun 200 år siden.

I denne artikel skal vi se på den bemærkelsesværdige maskine, der gør alt dette muligt. Det viser sig, at den automatiserede syningsmekanisme i hjertet af en symaskine er utroligt enkel, skønt det er maskiner der driver den, er ret detaljerede og til at stole på, at en samling af gear, remskiver og motorer fungerer korrekt. Når alt kommer til alt, er symaskinen et af de mest elegante og geniale værktøjer der nogensinde er skabt.

Symaskiner er ligesom biler: Der er hundredvis af modeller på markedet, og de varierer betydeligt i pris og kvalitet. I den lave ende af skalaen er der konventionelle elektriske konstruktioner uden dikkedarer, ideelle til lejlighedsvis hjemmebrug; i den dyre ende er der sofistikerede elektroniske maskiner, der kan tilsluttes en computer. Tekstilvirksomheder har mange maskiner at vælge imellem, herunder strømlinede modeller specifikt designet til at sy et bestemt produkt.

Men ligesom biler er de fleste symaskiner bygget op omkring en grundlæggende idé. Hvor hjertet i en bil er forbrændingsmotoren, er hjertet i en symaskine loop-syningssystemet.

Hvordan kan en symaskine sy?

Kan du huske, da du først lærte at sy med en nål og bomuldstråd? Den teknik du brugte dengang (og du bruger den sandsynligvis stadig til enkle håndreparationer) kaldes køresting. Antag, at du vil sammenføje to stykker fladt materiale sammen. Du trækker en nål med en længde bomuld (måske fordobler den op for styrke), tryk de to stykker materiale sammen, og skub blot nålen gennem dem, så den tager bomullen med sig. Du trækker nålen helt igennem, bevæger den lidt langs materialet for at danne et søm, og skubber den derefter tilbage gennem materialet i den modsatte retning og lader noget af tråden (stinget) være bagud. I denne slags håndsyning bruger du en enkelt tråd, og stingene dannes skiftevis på materialets øverste og nedre side.

Hvis det er din idé om syning, har du sandsynligvis aldrig helt været i stand til at finde ud af, hvordan en symaskine fungerer. Hvis den fortsætter med at hæve og sænke nålen, hvordan kan den muligvis føre tråden frem og tilbage uden at blive sammenfiltret? Hvis nålen trækker tråden ned gennem materialet og derefter trækker den lige tilbage op igen, hvordan dannes der overhovedet en søm? Blir ikke stinget forkyndt, når nålen kommer tilbage? Det giver bare ingen mening! Dette problem udfordrede mange opfindere i løbet af det 19. århundrede, der kæmpede med måder at mekanisere processen, der blev brugt af en dygtig menneskelig syerske. Det er let at se, hvordan en robotarm kan sy løbende sting, fordi den bare kunne holde en nål på samme måde som du gør og gentage nøjagtigt de samme bevægelser. Men en almindelig symaskine kan tydeligvis ikke sy sådan, fordi den aldrig “slipper” nålen, skubber den lige gennem materialet eller vender retning. Og under alle omstændigheder havde de ikke robotter i disse dage!

Så hemmeligheden bag symaskiner er, at de arbejder på en helt anden måde ved hjælp af en anden slags søm og to helt separate tråde, den ene føres ovenfra (af nålen) og en anden, der fødes nedenunder (af en rulle kaldet en spole monteret i en roterende bærer kaldet en shuttle). Nålen skubber tråden ned gennem materialet og danner en løkke, der griber fast i en krog på skyttlen. Sløjfen vikles rundt undertråden, når nålen trækker den næste trådtråd tilbage gennem materialet. Så hvad nålen faktisk gør, er at gentagne gange fodre tråden ned gennem materialet for at danne successive sømme. Denne form for automatisk syning med to tråde i stedet for en kaldes låsesøm.

Hvad er en symaskine?

En symaskine er selvfølgelig nok “en maskine, der syr,” men hvis du tænker på disse ord bogstaveligt, kan det hjælpe dig med at finde ud af, hvordan det fungerer. Lad os sige, at vi havde et stort konstruktionssæt med standard, sæst-sammen komponenter; hvilke dele skulle vi bruge til at lave en symaskine? Svaret er overraskende få.

Selvom du stadig kan finde en gammeldags hånddreven symaskine (og du kan betjene enhver maskine langsomt i hånden, hvis du er til langsomt, præcist arbejde), er praktisk talt alle moderne symaskiner elektriske: de er bygget omkring ret heftige elektriske motorer (omtrent samme størrelse som dem, du finder i støvsugere og græsslåmaskiner). At skubbe en lille nål op og ned gennem flere lag af tykt stof er hårdt arbejde; og løftning og fodring af stoffet lræver også kræfter. Hvis du nogensinde har syet noget som et par gardiner ved du, at det kan være ganske udmattende at dreje og bevæge stoffet, men en symaskine hjælper dig også med at gøre det arbejde.

Det bankende “hjerte” i en symaskine er den elektriske motor, der er skjult inde i maskinens hovedramme, som regel ganske tæt på det sted, hvor du tilslutter ledningen. Motoren driver tre separate mekanismer, der er meget omhyggeligt tidsbestemte til at samarbejde med hinanden. To af dem, en blanding af drejehjul og kranke, betjener fodringsmekanismen, det lille sæt tænder, der springer op og ned lige under nålen og trykfoden (som holder materialet på plads); den ene skubber opad mod materialet (for at gribe det) og den anden bevæger det fremad med en justerbar mængde (for at lave masker i forskellig længde). Det er faktisk en temmelig pæn dobbeltakt: en af ​​disse mekanismer får fodermekanismen til at gå op og ned, mens den anden glider den frem og tilbage. I mellemtiden får en anden krumtapaksel, der drives af motoren, nålen til at hæve sig op og ned, mens den fjerde og sidste mekanisme drejer skyttel og krog fastgjort til den, der får stingene til.

Indtil 1970’erne var de fleste maskiner elektriske og helt mekaniske; i dag er mange elektroniske, hvilket betyder, at de arbejder under mikrochip-kontrol, hvilket gør det muligt for dem at fremstille ret komplicerede dekorative stingmønstre med relativt lille indsats fra operatørens side (ud over at placere og dreje stoffet). Moderne maskiner har mindst et kredsløbskort og (ganske ofte) en elektronisk skærm, der hjælper dig med at konfigurere tingene.

I det sidste afsnit så vi på maskinen inde i en konventionel elektrisk symaskine. En vigtig tilføjelse til dette grundlæggende design er evnen til at sy forskellige slags sting. De typiske stingmuligheder til en konventionel symaskine er variationer i zig-zag-sømmen. Zig-zag-sømmen er nøjagtigt som det lyder: sting med en tagget linje.

Disse zig-zag-sømme er ret enkel at opnå. Alt hvad du skal gøre er at flytte nålenheden fra side til side på samme tid som den bevæger sig op og ned. I en konventionel elektrisk maskine er nålestangen fastgjort til en ekstra kobling, der bevæges af en knast på hoveddrevakslen. Når koblingen er aktiveret, skifter den roterende kam leddet fra side til side. Koblingen vipper nålestangen frem og tilbage vandret i synkronisering med bevægelsen op og ned.

Ting fungerer lidt anderledes i den moderne maskine. Dagens avancerede symaskiner til hjemmet har indbyggede computere såvel som små skærmskærme for lettere betjening. I disse modeller styrer computeren direkte flere forskellige motorer, der præcist bevæger nålestangen, spændeskiverne, foderhunden og andre elementer i maskinen. Med denne fine kontrol er det muligt at producere hundreder af forskellige sømme. Computeren kører motorerne med lige den rigtige hastighed for at bevæge nålestangen op og ned og fra side til side i et bestemt stingmønster. Computerprogrammerne til forskellige sømme gemmes typisk på aftagelige hukommelsesdiske eller patroner. Symaskinens computer kan også tilslutte sig en pc for at downloade mønstre direkte fra internettet.

Nogle elektroniske symaskiner har også evnen til at skabe komplekse broderimønstre. Disse maskiner har et motoriseret arbejdsområde, der holder stoffet på plads under nålenheden. De har også en række sensorer, der fortæller computeren, hvordan alle maskinkomponenter er placeret. Ved præcist at bevæge arbejdsområdet fremad, bagud og fra side til side, mens du justerer nåleindretningen til at variere stingstilen, kan computeren producere et uendeligt antal detaljerede former og linjer.

Du indlæser blot et mønster fra hukommelsen eller opretter et originalt, og computeren gør næsten alt andet. Computeren beder dig om at udskifte tråden eller foretage andre justeringer, når det er nødvendigt.

Det er klart, at denne slags højteknologiske symaskiner er meget mere komplekse end de fuldt manuelle symaskiner fra 200 år siden, men de er begge bygget omkring det samme enkle syningssystem: En nål passerer en trådsløje gennem et stykke stof , hvor det vikles omkring en anden længde tråd. Denne geniale metode var en af ​​de sjældne, inspirerede ideer, der ændrede verden for evigt.